Kolesteroli hyvää aivoille. Infarktit johtuu tulehduksesta.

Lääketieteen tohtori, neurologi, ravintotieteilijä David Perlmutter, saanut monet palkinnot, toimii TV:n lääketiede-asiantuntijana, lahjoittaa osan työstää hyväntekeväisyytenä. Esittelee seuraavat ajatukset teoksessaan: ”Tuhon siemenet. Miksi viljat, hiilihydraatit ja sokerit tuhoavat aivosi.” Että infarktit eivät johdu kolesterolista, vaan tulehduksesta. Korkea kolesteroli antaa monipuolisen ja hyvän suojan aivoille. On terveellistä syödä rasvoja ja proteiineja, ja välttää hiilihydraatteja, vilja pahimpana mainittuna hiilihydraattina. Sekä kolesteroli-asioitten ymmärtämisessä, että tulehdus-asioitten ymmärtämisessä on ollut runsaasti läpimurtoja viime vuosina. Myös eläinrasvat ovat hyvin terveellisiä. Oliiviöljy huippua kuumentamattomana, huoneenlämpöisenä, valolta suojattuna varastoidessa. Ei jääkaappisäilytystä, vaan puteli käytetään niin nopeasti tyhjäksi, ettei ehdi pilaantua.

3 kommenttia artikkeliin ”Kolesteroli hyvää aivoille. Infarktit johtuu tulehduksesta.

 1. Mihin luottaa, kun asiantuntijat ovat eri mieltä? Itse luotan valtavirtaa edustavien lääkärien artikkeleihin. Alla parin artikkelin otsikko suomalaisesta Potilaan Lääkärilehdestä, jotka liittyy viljan käyttöön ja voihin. Artikkelit eivät ole vanhoja.

  Täysjyväviljaa suosivat voivat elää muita pitempään (alkuperäisartikkeli
  on amerikkalaisessa tiedelehdessä)

  Ruisleipä ja kaurapuuro ehkäisevät sydäninfarkteja (artikkeli perustuu tankalaistutkimukseen)

  Voi ja sydäninfarktiriski; runsas voin käyttö lisää keski-ikäisten suomalaisten miesten sydäninfarktiriskiä (Itä-Suomen yliopiston tutkimus)

  Lisäksi Potilaan Lääkärilehdessä oli seurava lause kolesterolin kohdalla (yhteenvetona eri tutkimuksista): ”Suurentunut veren kolesterolimäärä on merkittävä valtimotaudin riskitekijä. Se lisää vaaraa sairastua sydäninfarktiin ja aivohalvaukseen.”

  jäsen Veijo E.

 2. Ei kannata luottaa valtavirtaa edustavien lääkäreiden artikkeleihin. Kaikissa väestöpyramideissa älymystö on vähemmistö, ja typerämmistö on enemmistö. Näin on asianlaita myös lääkärikunta-väestöpyramidissa.

  On totta, että valtavirran ohjeilla elää vanhemmaksi, kuin täysin ohjeettomasti, mutta mikä on sen hinta. Hehän sairastuvat kovasti aivosairauksiin, mukaan lukien muistisairauksiin. Ja viimeiset vuosikymmenensä elävät sillä tavoin.

  Runsaasti voita käyttävien tilastossa on paljon ylipainoisia, joilla ylipaino aiheuttaa jatkuvan tulehdustilan, ja tulehdus taas infarkteja. Ne infarktit eivät johdu kolesterolista.

  Koska nämä kolesteroliymmärrykset ja tulehdusymmärrykset eivät olleet selvinneet ihmiskunnassa, oli seurauksena se, että tehtiin tutkimus-otoksia, joissa useiden osatekijöiden ihmisryhmiä luultiin yhden ja saman osatekijän ihmisryhmäksi, ja sen takia erehdyttiin syyn tunnistamisessa. Suurentunut veren kolesterolimäärä ei todellakaan ole terveysriski, mutta samassa ihmisryhmässä on jokin toinen tekijä se terveysriski, kuten ylipaino-tulehdus-systeemi, joka onkin vakava vaara- ja tuhotekijä.

  Suosittelen Perlmutterin kirjan lukemista keskittyen siihen, mitä tapahtuu, kun viljaa, hiilihydraatteja, pääsee elimistöön. Että mitä elimistössä ja solukoissa oikein tapahtuu. Asia selviää parhaiten sillätavoin, eikä typerää eipäs-juupas-väittelyä tarvita.

  Minun ulkomuistini täsmällisyys ei riitä asian kaikkeen toimittamiseen. Sitäpaitsi siihen tarvittaisiin myös suurempi tekstimäärä.

  Juha Korkee

 3. Se kun vaan on niin, että valtavirtaa edustavien lääkäreiden artikkelit perustuvat tieteellisiin tutkimuksiin, eikä mutu tuntemuksiin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *