Välimeren lammaspata

 

Noin

1,2 kg lammaspaistia

1 rkl öljyä

2 isoa porkkanaa

200 g palsternakka

3 varsisellerin vartta

4 valkosipulin kynttä

5 dl valkoviiniä

1 iso sitruuna

1 tl timjamia

1 tl rosmariinia

1 tl suolaa

1-2 dl vihreitä oliiveja

Poista lihasta rasva ja kalvot. Paloittele 3 sentin kuutioiksi. Kuori ja paloittele porkkanat ja palsternakka, samoin varsiselleri.  Kuori valkosipulin kynnet. Ruskista lihapullat ja siirrä pataan. Lisää pannulle kasvikset ja lisää pataan. Raasta sitruunan kuori ja purista puolikkaan mehu. Lisää pataan ne ja valkoviini, samoin yrtit. Kypsennä pataa aluksi ilman kantta 225 asteen uunissa 30 minuuttia. Alenna lämpö 175 asteeseen ja laita kansi. Kypsennä vielä 1,5 tuntia. Lisää lopuksi oliivit.

Kaarina

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *